Teken de petitie Vrije Plens in het Hens

20 februari 2018

Politieke partijen uit acht gemeenten voor gratis toegang Henschotermeer

Een vrije plens in het Hens!, dat is de slogan van de handtekeningenactie om het Henschotermeer gratis toegankelijk te houden voor bezoekers en te voorkomen dat er een hek omheen komt.
Vanaf vandaag kan door burgers op petities.nl de digitale handtekening worden gezet onder de volgende zin: Gratis toegang tot het Henschotermeer, geen hek en goed voor de natuur.
De handtekening kan worden gezet op: petities.nl
Het doel is om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen van bezorgde burgers om zo de partijen in de gemeenteraden en de wethouders in deze gemeenten ervan te overtuigen op zoek te gaan naar een oplossing om de toegang tot het Henschotermeer gratis te houden voor bezoekers.
De handtekeningenactie is een initiatief van politieke partijen: PvdA-GroenLinks Woudenberg, GroenLinks, PvdA en SP Amersfoort, D66, Open en SP Utrechtse Heuvelrug, GroenLinks-PvdA en SP Leusden, GroenLinks, PvdA en SP Zeist, PvdA en SP Veenendaal, PvdA De Bilt en Progressieve Combinatie Rhenen, en werken samen onder de naam #GratisHens.
Het Henschotermeer is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en is een uniek stuk natuur waar iedereen zwemmend, wandelend, joggend, zonnebadend en schaatsend van moet kunnen genieten, hoe groot of klein je portemonnee ook is.
Het Henschotermeer trekt 300.000 tot 400.000 bezoekers per jaar die vrijwel allemaal uit deze regio komen: Daaruit blijkt de belangrijke maatschappelijke functie van het meer.
Het Henschotermeer moet gratis toegankelijk blijven voor bezoekers en niet verdwijnen achter een hek. Een hek belemmert dieren, zoals reeën en vossen, om ‘s nachts bij het water te komen voor een drinkpauze en is ontsierend voor dit prachtige stuk natuur.
#GratisHens wordt gesteund door de Statenfracties Utrecht van de PvdA en SP.
#GratisHens is te bereiken via:
Facebook: https://www.facebook.com/GratisHens
Instagram: https://www.instagram.com/gratishens
Twitter: https://twitter.com/GratisHens

en deel vooral ook via WhatsApp in uw groepen (zie de link op de petitiepagina)

Henschotermeer petitie

Comments are closed.