Glasvezel in Maarn en Maarsbergen

7 mei 2020 ‘Glasvezel buitenaf’ heeft enige tijd geleden glasvezel aangelegd in het buitengebied voor die bewoners die daar behoefte aan hadden. ‘Glasvezel buitenaf’, inmiddels Delta Fiber Netwerk geheten, heeft de intentie kleinere kernen van glasvezel te voorzien. Dit in tegenstelling tot KPN en Ziggo die zich richten op grotere woonplaatsen. Waarbij opgemerkt dat Ziggo glasvezel aanlegt tot circa 300m van elke woning, aangevuld met coax tot in de woning.

Delta Fiber is in gesprek met de gemeente over de aanleg van glasvezel in Maarn, Maarsbergen en Overberg. In mei starten ze in genoemde dorpen een promotiecampagne. Om daadwerkelijk te starten met de aanleg van glasvezel moet minimaal 35% van de bewoners besluiten om over te stappen.

Glasvezel heeft voor- en nadelen, net als DSL en kabel dat hebben. Voor een duidelijke uitleg over de verschillende voor- en nadelen verwijzen we graag naar https://www.consumentenbond.nl/alles-in-1/kabel-of-glasvezel

Indien glasvezel wordt aangelegd in Maarn en Maarsbergen, kan worden gekozen uit drie aanbieders voor het afsluiten van een abonnement: Delta, Caiway of Online.

Afhankelijk van de aanbieder, het soort abonnement en pakket dat de consument kiest, verandert de huidige situatie (DSL of kabel) voor wat betreft kwaliteit en/of prijs.

Delta Fiber Netwerk heeft hun plannen onder andere voorgelegd aan VBMM en ons om medewerking verzocht.

De keuze voor het aansluiten op het glasvezelnetwerk ligt niet bij VBMM, maar nadrukkelijk bij de inwoners van Maarn en Maarsbergen zelf. VBMM heeft met Delta Fiber Netwerk besproken dat zij het dorpsbelang wil dienen en hebben gevraagd te denken aan een aansluiting onder aantrekkelijke voorwaarden voor de bibliotheek, het Gezondheidscentrum en de basisscholen.

Comments are closed.