Bewonersbijeenkomst over Toekomst Henschotermeer groot succes

15 november 2015

Bewonersbijeenkomst over "Henschotermeer" groot succes.

Sinds jaren is het Recreatieschap Heuvelrug, Vallei en Kromme Rijn verantwoordelijk voor het beheer van het Henschotermeer. Nu de overheid heeft besloten het Recreatieschap op te heffen, is ook de deur open gezet om meer evenementen en commercie rond het Henschotermeer toe te laten. Voor inwoners van de omliggende dorpen, zoals Maarn en Woudenberg heeft dit consequenties, zoals geluids- en verkeersoverlast en verminderde toegang tot het meer of het zandstrand.

Voor VBMM was dit reden om op 24 november in De Twee Marken een brede bewonersbijeenkomst te organiseren voor inwoners van Maarn en Maarsbergen. VBMM meent namelijk dat omwonenden te weinig betrokken worden, terwijl vanwege het belang groot is, vanwege woongenot en de historische betrokkenheid vanuit de dorpen bij het Henschotermeer.

HenschotermeerNaast ambtenaren van de provincie en de gemeente was ook verantwoordelijk wethouder Boonzaaijer aanwezig. Hij vernam persoonlijk dat er vele zorgen zijn en dat het dorp verlangt van de gemeente dat het karakter van het Henschotermeer in tact blijft.

Duidelijk werd ook dat het meer formeel privaat grondgebied is, maar de bewoners verwachten dat de gemeente via duidelijke afspraken en regelgeving bewaakt dat het Henschotermeer de huidige beleving behoudt en geen commercieel karakter krijgt.

Vanuit de gemeenteraad waren D66 Utrechtse Heuvelrug,
VVD Utrechtse Heuvelrug, Cda Utrechtse Heuvelrug en BVH aanwezig op deze avond. Deze partijen lieten merken de boodschap van de bewoners goed gehoord te hebben.

Comments are closed.